1 Roer in een kom de bloem en 1/2 theelepel zout door elkaar.
2 Voeg de Solo in kleine stukjes toe bij de bloem. Voeg oud water (1 à 2 eetlepels) toe en kneed met de hand het deeg soepel. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
3 Vet de vorm in. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand Bestuif het aanrecht met bloem.
4 Rol het deeg uit tot een ronde lap van circa 30 cm doorsnede. Bekleed de vorm met deeg en prik met vork gaatjes in de bodem.
5 Klop de eieren los met de slagroom, 1/2 theelepel zout en peper. Roer er emmentaler en gruyère door. Giet in een taartvorm.
6 Was en halveer de tomaten en bestrooi met Provençaalse kruiden, zout en peper. Zet de tomaten met het snijvlak naar boven in de taart en besprenkel met olijfolie.
7 Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven. Serveer met groene salade.
8
Kaasquiche met Provençaalse tomaten is een recept van Solo Open Kitchen