Kaasquiche met Provençaalse tomaten

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer in een kom de bloem en 1/2 theelepel zout door elkaar.
  • 2 Voeg de Solo in kleine stukjes toe bij de bloem. Voeg oud water (1 à 2 eetlepels) toe en kneed met de hand het deeg soepel. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
  • 3 Vet de vorm in. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand Bestuif het aanrecht met bloem.
  • 4 Rol het deeg uit tot een ronde lap van circa 30 cm doorsnede. Bekleed de vorm met deeg en prik met vork gaatjes in de bodem.
  • 5 Klop de eieren los met de slagroom, 1/2 theelepel zout en peper. Roer er emmentaler en gruyère door. Giet in een taartvorm.
  • 6 Was en halveer de tomaten en bestrooi met Provençaalse kruiden, zout en peper. Zet de tomaten met het snijvlak naar boven in de taart en besprenkel met olijfolie.
  • 7 Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven. Serveer met groene salade.
  • 8

Kaasquiche met Provençaalse tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse kaasquiche
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige kaasquiche met erwtjes
40 min-
Bekijk recept
Kaasquiche met tomaat
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasquiche met Provençaalse tomaten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept