Zoek
pannenkoekjes met bessen en verse kaas
4
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 g zelfrijzende bloem
1/2 eetlepel vanillesuiker
1 mespuntje zout
1 ei
250 ml melk
50 g gesmolten Solo
120 g verse kaas (bijvoorbeeld philadephia)
100 g frambozen
100 g braambessen
100 g bosbessen
100 g aardbeien
140 g suiker
Bereiding
1
Meng de bloem, de vanillesuiker, het zout in een grote kom.
2
Mix het ei met de melk en voeg dit geleidelijk en al roerende met een garde toe aan de bloem.
3
Meng tot slot de gesmolten Solo door het beslag en laat het een vijftiental minuten rusten.
4
Spoel alle vruchten en laat ze goed uitlekken.
5
Bestrooi de vruchten met de suiker en zet ze op een laag vuur.
6
Laat dit een kleine 10 minuten zachtjes koken en neem de bessen van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
7
Verhit wat Solo in een antiaanbakpan en bak hierin de pannenkoekjes. Voor deze pannenkoekjes neem je niet te veel beslag. Laat ze mooi dik bakken.
8
Serveer de pannenkoekjes lauw met de bessencompote en wat opgeklopte verse kaas.
pannenkoekjes met bessen en verse kaas is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Haver-banaanpannenkoekjes
50 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Havermout-maïspannenkoekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Blauwebessenpannenkoekjes
30 min
Nagerecht
Bekijk recept