2 De oven voorverwarmen op 180°C (heteluchtoven 160°C).
3 Muffinbakblik invetten.
4 Bloem, bakpoeder en gemalen hazelnoten mengen.
5 Eieren splitsen en de eiwitten apart houden.
6 Boter, 100g suiker, vanillesuiker en eierdooiers al roerend mengen.
7 De yoghurt en daarna het bloemmengsel erdoor roeren, goed mengen.
8 Vul de vormpjes voor iets minder dan de helft, breng er een (kleine) koffielepel confituur op en verdeel dan de rest van het deeg over de vormpjes.
9 Ik heb aalbessenconfituur gebruikt, maar andere confituren zullen ook wel passen.1
0 Volgens mij zouden zelfs schijfjes appel of peer kunnen gebruikt worden ipv confituur.1
1 Bak de muffins 15 à 20min op 180°C.1
2 (tot ze goudgeel zijn, nog niet bruin!)1
3 Zet dan de oven op 90°C (en laat hem een stuk open staan, dan koelt hij vlugger af).1
4 Klop het eiwit (met een beetje suiker) zeer stijf en spatel daarna de rest van de suiker (100g) eronder. Spuit dan (met een spuitzak) het hoedje. Bak ze dan ongeveer 1 uur in de oven op 90°C . 1
5 Haal de muffins uit de oven, laat ze even afkoelen , haal ze uit de vormpjes en laat nog afkoelen, want koud zijn ze het lekkerst!1
6 Smakelijk!
muffins met confituur en meringuehoedje is een recept van Solo Open Kitchen