Appelflappen

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Schil de appelen, verwijder klokhuis en snij in
  • 6
  • 3 Stoof de appelpartjes in een eetlepel boter.
  • 4 Voeg de bruine suiker het vanillestokje en een snuifje kaneelpoeder toe.
  • 5 Laat stoven tot u appelmoes hebt, voeg eventueel enkele druppels citroensap toe indien u het niet graag te zoet hebt.
  • 6 Verwijder het vanillestokje
  • 7 Spreid de velletjes deeg uit en vul ze in het midden met de appelmoes, hou de randen vrij.
  • 8 Bestrijk de randen met eigeel en plooi ze zodat u flapjes bekomt.
  • 9 Bestrijk de bovenkant nog eens met het eigeel, leg op een bakplaat met bakpapier en laat ze 20 tot 25 minuten in de oven bakken op 180° tot ze mooi goudbruin zijn.1
  • 0 Dien op met een bolletje vanilleijs.

Appelflappen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mini-appelflappen
20 min Gebak
Bekijk recept
Appelflappen
20 min Gebak
Bekijk recept
Appelflappen
40 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Appelflappen (bladerdeeg)
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Mini-appelflappen
20 min Gebak
Bekijk recept
Appelflappen
20 min Gebak
Bekijk recept
Appelflappen
40 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Appelflappen (bladerdeeg)
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept