Zoek
Bavarois
6
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr magere platte kaas
200 gr suiker
2 pakjes vanillesuiker
3 eieren
15 gr gelatineblaadjes
150 gr hoeveboter
2 dl room
200 gr fruitsap
1 pak petit beurre of lange vingers
Bereiding
1
Boterpapier op de bodem van een springvorm leggen.
2
Koeken verkruimelen en mengen met de boter, in de springvorm doen, goed aandrukken.
3
Gelatine laten smelten in ijskoud water.
4
Room en 1 zakje vanillesuiker stijf kloppen. Eiwitten met het ander zakje vanillesuiker stijf kloppen
5
Platte kaas, suiker en eidooiers mengen.
6
Fruitsap opwarmen en de uitgeperste gelantine in oplossen en onder kaasmengsel roeren, room onderscheppen. Eiwitten voorzichtig onderspatelen.
7
Alles in springvorm gieten en 1 nacht in koelkast zetten.
8
I.p.v. springvorm kunnen ook kleine potjes gebruikt worden.
Bavarois is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bramenbavarois met kaneelroom
305 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bramenbavarois met kaneelroom
305 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept