2 Melk en suiker in een pot doen en opwarmen (Lauw)
3 Daarna bij het brood gieten en laten inweken.
4 Eieren klutsen, een zakje vanillepoeder erbij kappen en de rozijnen erbij doen.
5 Daarna alles in de kom met brood en melk gieten en goed omroeren.
6 Dan ongeveer de helft van de chocolade, au bain marie, opwarmen en die ook bij de bereiding erbij doen.
7 Dan neem je een vuurvaste schotel en smeer je die in met solo boter. (of gebruik bakpapier).
8 De oven op 200 graden zetten. De bereiding in de vuurvaste schotel gieten en dan in de oven zetten voor ongeveer een drie kwartiers.
9 Vijf minuten voor het einde, de rest van de chocolade, au bain marie, opwarmen en als de schotel uit den oven wordt gehaald, de chocolade over de broodpudding smeren. 1
0 Ik heb het ook geprobeerd met gewone melkchocolade of witte en ook dit valt goed mee.