Appeltaart met rozijnen

8
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer de boter glad.
  • 2 Doe er de 3 eieren bij.
  • 3 Voeg de bloem en suiker toe en meng 5 minuten voor een glad beslag.
  • 4 Voeg de rozijnen toe en roer nog even kort de rozijnen onder het beslag.
  • 5 Doe het beslag in een ingevette ronde taartvorm.
  • 6 Leg er de appel, in schijfjes gesneden, op maar laat een randje aan de buitenkant vrij.
  • 7 Bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190° C. (warme luchtoven 170° C)
  • 8 Doe ondertussen alle ingredienten voor de stroop in een kom.
  • 9 Plaats de kom in een pan met heet water (au bain marie) en meng goed.1
  • 0 Als het gebak klaar is, neem het uit de oven en giet de stroop onmiddellijk over de appelschijfjes.1
  • 1 Laat nog 5 minuten verder bakken in de oven.1
  • 2 Haal het gebak uit de oven en laat afkoelen.

Appeltaart met rozijnen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept