Zoek
Appeltaart met rozijnen
8
50 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 gram zelfrijzende bloem
150 gram Rozijnen
2 à 3 stuks appelen op dunne schijfjes gesneden
80 gram kristalsuiker
3 stuks eieren
150 gram boter
80 gram boter voor de stroop
3 el suiker voor de stroop
1 zakje vanillesuiker
1 ei voor de stroop
Bereiding
1
Roer de boter glad.
2
Doe er de 3 eieren bij.
3
Voeg de bloem en suiker toe en meng 5 minuten voor een glad beslag.
4
Voeg de rozijnen toe en roer nog even kort de rozijnen onder het beslag.
5
Doe het beslag in een ingevette ronde taartvorm.
6
Leg er de appel, in schijfjes gesneden, op maar laat een randje aan de buitenkant vrij.
7
Bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190° C. (warme luchtoven 170° C)
8
Doe ondertussen alle ingredienten voor de stroop in een kom.
9
Plaats de kom in een pan met heet water (au bain marie) en meng goed.1
0
Als het gebak klaar is, neem het uit de oven en giet de stroop onmiddellijk over de appelschijfjes.1
1
Laat nog 5 minuten verder bakken in de oven.1
2
Haal het gebak uit de oven en laat afkoelen.
Appeltaart met rozijnen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min
Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min
Gebak
Bekijk recept