Zoek
Pompoencake
4
60 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 g boter of margarine
125 g fijne suiker
250 g zelfrijzend bakmeel
1 el bakpoeder
250 g gerapste pompoen
1 zakje vanillesuiker
1 stuk onbespoten sinaasappel
Bereiding
1
1 Smelt de boter. Voeg de fijne suiker toe en roer tot die is opgelost.
2
2 Zeef het zelfrijzende bakmeel en de bakpoeder en maak in het midden een kuiltje.
3
3 Giet er het mengsel van gesmolten boter en suiker in.
4
Voeg de geraspte pompoen, de vanillesuiker, het sap en de geraspte schil van de sinasappel toe en meng goed.
5
4 Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant mooi glad.
6
Bak de cake gaar in het midden van de oven in 40 tot 50 minuten.
7
Laat de cake enkele minuten in de vorm afkoelen, en stort de cake op een taartrooster.
8
Serveertips
9
Garneertip:1
0
U kunt de cake afwerken met sinaasappelglazuur: verwarm lichtjes het sap van 1 sinaasappel met 2-3 eetlepels fijne suiker en roer het glad.1
1
Strijk het glazuur uit op de afgekoelde cake, laat het vervolgens opstijven.
Pompoencake is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pompoencake
40 min
Gebak
Bekijk recept
Pompoencake
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Halloweenrecept POMPOENCAKE
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolate Chips Koekjes
20-30 min -
Bekijk recept
Pompoencake
40 min
Gebak
Bekijk recept
Pompoencake
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Halloweenrecept POMPOENCAKE
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolate Chips Koekjes
20-30 min -
Bekijk recept