2 Voor de koekjesbodem : doe de koekjes in een plastic zakje en verkruimel ze met een deegrol. Doe de 40 g kleingesneden boter en de 2 eetl suiker erbij en meng met de vlakke hand (geen deegbol vormen !). Doe dit mengsel in een met bakpapier bekleedde springvorm van ong 24 cm diameter en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
3 Meng de kaas met de 110 g suiker en het citroensap. Voeg één voor één de eierdooiers toe. De eiwitten stijfkloppen en luchtig door het kaasmengsel scheppen (niet roeren). Het kaasmengsel op de koekjesbodem doen en glad strijken.
4 De taart in een voorverwarmde oven (elektrische oven op functie boven-/onderwarmte) op 150° ong 1uur en 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Na het bakken de rand voorzichtig losmaken en 10 minuten laten afkoelen. Daarna de rand verwijderen en de taart laten afkoelen - de taart niet omkeren. De taart is het lekkerst gekoeld, maar niet te koud.
Zoete kaastaart met koekjesbodem is een recept van Solo Open Kitchen