Torta cioccollata of zachte chocoladetaart

4
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de chocolade smelten au bain-marie. Snij de pijnboompitten fijn met een groot mes.
  • 2 Klop de boter, met de suiker, vanillesuiker en de eierdooiers. Voeg daarna de gesmolten chocolade toe, samen met de pijnboompitten. Klop de eiwitten stijf. Leg bovenop de chocolade en bestrooi met gezeefde bloem. Meng met een klopper alles luchtig door elkaar.
  • 3 Doe de massa in een ingevette vorm met bakpapier op de bodem. Bak in een voorverwarmde oven op 130°C gedurende 50 à 60 minuten. ( Bij een heteluchtoven niet voorverwarmen.)
  • 4 Leg een stuk taart op een bord en bestrooi met bloemsuiker. Werk eventueel af met een vanillesausje, vanille-ijs of opgeklopte slagroom.

Torta cioccollata of zachte chocoladetaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Torta salata
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Torta al limone met Italiaans schuim en basilicum-citroensiroop
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart met amandelen
20 min Nagerecht
Bekijk recept