2 snij het vlees in kleine stukjes en marineer ongeveer 24h in een mengsel van witte wijn met fijngesnipperde kruiden, fijngesneden sjalotjes en knoflook, zout en peper.
3 De dag zelf:
4 braad het vlees kort aan in hete boter.
5 Bekleed een beboterde taartvorm met 1 rol bladerdeeg (of laat het bakpapier aan het deeg en leg het zo in de taartvorm).
6 Schep het gebakken vlees in de taartvorm.
7 Klop de slagroom los met 2 eieren en giet over het vlees.
8 Maak met de 2de rol deeg een deksel op de taart en druk de randen goed aan. Maak in het midden een schoorsteentje.
9 Bestrijk het deegdeksel met de resterende opgeklopte ei. 1
0 Zet de taart 1u30 in een voorverwarmde over (180°).1
1 Tip: kleurt de taart te snel: leg er dan aluminium folie op en verlaag de temperatuur naar 170°