Hartige taart met vlees

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De dag ervoor:
  • 2 snij het vlees in kleine stukjes en marineer ongeveer 24h in een mengsel van witte wijn met fijngesnipperde kruiden, fijngesneden sjalotjes en knoflook, zout en peper.
  • 3 De dag zelf:
  • 4 braad het vlees kort aan in hete boter.
  • 5 Bekleed een beboterde taartvorm met 1 rol bladerdeeg (of laat het bakpapier aan het deeg en leg het zo in de taartvorm).
  • 6 Schep het gebakken vlees in de taartvorm.
  • 7 Klop de slagroom los met 2 eieren en giet over het vlees.
  • 8 Maak met de 2de rol deeg een deksel op de taart en druk de randen goed aan. Maak in het midden een schoorsteentje.
  • 9 Bestrijk het deegdeksel met de resterende opgeklopte ei. 1
  • 0 Zet de taart 1u30 in een voorverwarmde over (180°).1
  • 1 Tip: kleurt de taart te snel: leg er dan aluminium folie op en verlaag de temperatuur naar 170°

Hartige taart met vlees is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Korma vlees met korianderrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept