Crêpes Suzette

2
100 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met de losgeklopte eieren en een snuifje zout. Voeg al roerend de melk toe tot een homogeen beslag. Besprenkel met het oranjebloesemwater. Laat het deeg 1 u rusten. Meng de zachte boter met de poedersuiker en het sinaasappelsap. Plaats in de koelkast tot de boter weer opgesteven is. Bak van het beslag 8 dunne flensjes en hou ze warm onder aluminiumfolie. Verwijder de folie, leg een klontje geparfumeerde boter tussen elk flensje, vouw ze op en leg ze in een ovenschaal. Warm de flensjes 10 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Verhit de Cointreau in een pannetje, giet de hete likeur over de pannenkoeken en flambeer. Verdeel de flensjes over warme borden en garneer met de sinaasappelzeste.

Crêpes Suzette is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Crêpes Suzette met peren-cranberrycompote
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Crêpes Suzette stap-voor-stap
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Crepe suzette
Bekijk recept
Geflambeerde crêpes suzette
25 min Nagerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept