1 Meng de koffie en de amaretto in een diep bord. Dompel er 6 petit-beurrekoekjes snel langs één zijde in en leg de koekjes met de droge kant naar beneden op een schotel met een vel boterhampapier. Breng de room aan de kook. Haal ze van het vuur en roer er de stukken witte chocolade door tot ze gesmolten is. Hou 50 g witte chocolade apart voor de versiering. Lepel wat van de witte chocolade op de 6 vochtige koekjes. Dompel de rest van de koekjes snel langs beide zijden in de koffie en amaretto. Leg ze op de eerste laag witte chocolade en lepel er de rest van de witte chocolade over. Bestrooi met hagelslag en zet koel weg tot het opdienen. Wrijf de wanden van enkele stervormige uitsteekvormpjes in met olie en zet ze op een vel boterhampapier. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en giet ze in de vormpjes. Haal de gestolde sterretjes eruit en versier er de taartjes mee.
Petit-beurretaartje met amaretto is een recept van Solo Open Kitchen