Ricottataart met fruit

6
100 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de rozijnen 10 min in lauw water en giet ze af. Meng de ricotta, de eierdooiers, de zeste, de suiker en een snuifje zout. Voeg er de gezeefde bloem, het gekonfijte fruit en de rozijnen aan toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de ricotta. Giet het beslag in een ingevette springvorm en bak de taart 1 u in een voorverwarmde oven op 180°C. Snij de abrikozen in blokjes. Kook ze 10 min op zacht vuur in het sinaasappelsap en 4 el poedersuiker. Voeg er de amaretto aan toe. Laat het fruit afkoelen. Bestrooi de ricottataart met poedersuiker en snij ze in punten. Serveer ze met de abrikozen.

Ricottataart met fruit is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pesto-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept