2 Scheid de 4 eieren in eigeel en eiwit en klop de eiwitten stijf
3 Laat de boter zacht worden op heel laag vuur.
4 Pers de citroen uit.
5Voorbereiding 25 minuten
6 1 Meng de zachte boter met de suiker, vanillesuiker en de 4 eidooiers. Roer met een klopper tot een luchtige massa.
7 2 Spatel er de stijfgeklopte eiwitten door.
8 3 Roer er de gezeefde bloem en het bakpoeder door.
9 4 Giet er het citroensap en de melk bij en meng goed met de spatel.1
0 5 Beboter de cakevorm en bestrooi de binnenkant met bloem.1
1 Schep het deeg in de cakevorm.1
2 6 Bak de cake 1 uur op 175°C en controleer de laatste 15 minuten af en toe of de cake al gaar is. Prik hiervoor met een mes of een coctailprikker in de cake. Komt die er droog uit, dan is de cake gaar.1
3 7 Laat de cake iets afkoelen en haal hem uit de bakvorm. Laat op een rooster verder afkoelen1
4 TIP1
5 Was de citroen zeer goed onder heet stromend water en schil dun (alleen de gele schil). Snij de schil in dunne reepjes en roer bij stap 4 van de bereiding door het deeg.