koude bananentaart

8
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - leg het baderdeeg in de taartvorm en doorprik
  • 2
    - bak in een voorverwarmde oven 15 minuten op 180°
  • 3
    - laat de taart afkoelen
  • 4
    - week de gelatine in koud water
  • 5
    - snij de bananen in schijfjes en besprenkel met citroen
  • 6
    - leg ze mooi tegen elkaar in de afgekoelde bladerdeeg
  • 7
    - smelt de chocolade in 1 dl room
  • 8
    - los hierin de geweekte gelatine en voeg bij de losgeroerde mascarpone
  • 9
    - klop de overige 2 dl room stijf en voeg mij het mascarponemengsel1
  • 0
    - schep de mousse over de bananen en laat opstijven in de frigo1
  • 1
    - bestrooi voor het opdienen met chocoladeschilfers1
  • 2 koud serveren1
  • 3 (je kan de mousse ook serveren in glaasjes als witte chocomousse)

koude bananentaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde bananentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart met sinaasappelmarmelade
60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept