Zoek
Chocolademousse in twee kleuren
4
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 gr donkere chocolade
25 ml room
2 eierdooiers
3 eiwitten
60 gr fijne suiker
80 gr witte chocolade
1 eierdooier
1 eiwit
1 dl room
1 eetlepel fijne suiker
Bereiding
1
Voor de donkere chocolade
2
Smelt de donkere chocolade in de room in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
3
Blijven omroeren of je chocolade verbrandt!
4
Klop de eiwtten met suiker stijf
5
Haal de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de dooier toe, roer mooi glad
6
Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de gesmolten chocolade
7
Voor de witte chocolade
8
Smelt de witte chocolade met de room, idem als de donkere chocolade
9
Klop het eiwit en de suiker stijf tot het in pieken blijft rechtstaan1
0
*controle=als je de kom omdraait en het eiwit blijft in de kom is je eiwitsneeuw klaar!1
1
Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat 5min. rusten1
2
Doe de dooier bij de gesmolten chocolade en roer glad1
3
voeg de eiwitsneeuw luchtig met een spatel bij de gesmolten chocolade 1
4
neem 4glaasjes en verdeel de chocolademousse.1
5
Zet de glaasjes minstens 1uur in de koelkast!1
6
TIP : De dag erna smaakt de mousse nog beter en als afwerking kan je een toefje slagroom er bovenop doen. (caloriebom maar heeeeel lekker!! )
Chocolademousse in twee kleuren is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Couscoussalade met tonijn
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gehaktschotel met basmatirijst
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min
Nagerecht
Bekijk recept
KITKAT-M&M-taart
35 min
Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept