Chocolademousse in twee kleuren

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de donkere chocolade
  • 2 Smelt de donkere chocolade in de room in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
  • 3 Blijven omroeren of je chocolade verbrandt!
  • 4 Klop de eiwtten met suiker stijf
  • 5 Haal de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de dooier toe, roer mooi glad
  • 6 Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de gesmolten chocolade
  • 7 Voor de witte chocolade
  • 8 Smelt de witte chocolade met de room, idem als de donkere chocolade
  • 9 Klop het eiwit en de suiker stijf tot het in pieken blijft rechtstaan1
  • 0 *controle=als je de kom omdraait en het eiwit blijft in de kom is je eiwitsneeuw klaar!1
  • 1 Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat 5min. rusten1
  • 2 Doe de dooier bij de gesmolten chocolade en roer glad1
  • 3 voeg de eiwitsneeuw luchtig met een spatel bij de gesmolten chocolade 1
  • 4 neem 4glaasjes en verdeel de chocolademousse.1
  • 5 Zet de glaasjes minstens 1uur in de koelkast!1
  • 6 TIP : De dag erna smaakt de mousse nog beter en als afwerking kan je een toefje slagroom er bovenop doen. (caloriebom maar heeeeel lekker!! )

Chocolademousse in twee kleuren is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gehaktschotel met basmatirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept