speculoos cake

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Mix in een kom 150 gram boter, 150 gram suiker, zakje vanillesuiker en 3 eieren tot een romig geheel. Doe er dan 150 gram bloem bij en mix het geheel nog even goed.
  • 3 Doe de helft van het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm.
  • 4 Bij de rest van het beslag doe je nu 2 eetlepels donkerbruine suiker en 2 eetlepels speculaaskruiden. Nu kan dit deel van het beslag ook in de cakevorm.
  • 5 Zet de cakevorm ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.
  • 6 Prik met een satéprikker of een mesje in de cake; als die er schoon uitkomt, is hij klaar.
  • 7 Laat de cake nog even afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster. Serveer in plakjes.

speculoos cake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept

Gebak met speculoos en clementines
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met muesli
15 min
Bekijk recept
Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoos
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcompote met speculoos
20 min Nagerecht
Bekijk recept