Donkere chocoladetaart met walnoten

12
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - ingrediënten op kamertemperatuur, verwarm de oven voor op 175°C, bakvorm invetten
  • 2
    - smelt 150 gr chocolade en laat ietsje afkoelen
  • 3
    - klop met een mixer in een kom de suiker met de boter en roer de honing erdoor
  • 4
    - klop de eidooiers door het beslag en mix de vloeibare chocolade erdoor
  • 5
    - zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder boven de kom en spatel het er luchtig doorheen
  • 6
    - voeg de walnoten en de abrikozen toe
  • 7
    - klop in een andere kom de eiwitten glanzend en stijf, schep voorzichtig het eiwit door het beslag
  • 8
    - schep het beslag in de bakvorm en zet de taart op een rooster in het midden van de oven
  • 9
    - prik na 45 minuten met een satéstokje in de taart, is het stokje droog, dan is de taart klaar, indien niet, kan je nog enkele minuten bijzetten1
  • 0
    - haal de taart uit de oven, laat volledig afkoelen en haal uit de vorm1
  • 1
    - smelt de rest van de chocolade en voeg de olie toe, roer voortdurend zodat de olie en de chocolade goed met elkaar mengen1
  • 2
    - snij de taart horizontaal doormidden, bestrijk de onderste helft met de jam en leg de bovenste helft erop1
  • 3
    - schenk de vloeibare chocolade over de taart

Donkere chocoladetaart met walnoten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept