Zoek
Muffins met noten en esdoornsiroop
4
35 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 g suiker
200 g patisseriebloem
1 zakje bakpoeder
80 g zachte Solo
180 ml volle yoghurt
1 ei
1 flinke eetlepel esdoornsiroop (ahorn)
2 eetlepels honing
1 rijpe banaan
100 g gehakte walnoten
8 hele walnoten
8 bananenchips (gedroogde banaanschijfjes)
Bereiding
1
Klop de Solo en de suiker tot een romige massa, zeef de bloem en het bakpoeder bij de massa en meng goed. Klop nu het ei door de massa.
2
Mix de banaan met de yoghurt en spatel dit door het beslag. Meng tot slot de gehakte walnoten onder het beslag.
3
Verdeel papieren kuipjes over 8 bakvormen. Je kan bakvormen voor muffins in de handel kopen.
4
Verdeel het beslag over de bakvormen en verwarm de oven voor op 200°C.
5
Verdeel de walnoten en bananenchips over de muffins en bak ze af in 12 à 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de muffins afkoelen op een rooster.
6
Verhit de honing in een pannetje tot deze donker kleurt. Voeg de esdoornsiroop toe en neem van het vuur. Bestrijk de muffins met de siroop.
Muffins met noten en esdoornsiroop is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeiensalade met avocado en garnalen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kleine pannenkoekjes met gekaramelliseerde ananas en vanille
Nagerecht
Bekijk recept
Crème van chiazaadjes en granaatappel
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Advocaatmuffins
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min
Nagerecht
Bekijk recept