Krans met verse aardbeien

6
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Bereid vervolgens een soezendeeg:
  • 3 Snij de boter in stukjes.
  • 4 Breng ze in een steelpan samen met 1½ dl water en het zout aan de kook.
  • 5 Neem van het vuur af als de boter gesmolten is en voeg er de gezeefde bloem in een keer aan toe.
  • 6 Blijf boven een zacht vuur roeren tot het deeg als een bal van de pan loskomt.
  • 7 Laat het deeg 1 minuut afkoelen.
  • 8 Roer daarna de eieren één voor één door het deeg.
  • 9 Schep het deeg in een spuitzak op een bakplaat (die belegd is met bakpapier) een cirkel van ongeveer 25 cm doorsnede. 1
  • 0 Bak deze deegkrans in het midden van de oven goudbruin gedurende 25 minuten. Schakel de oventemperatuur halverwege de baktijd terug tot 175 °C en laat verder bakken. Haal de krans uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.1
  • 1 Bereid ondertussen een advocaatmousse:1
  • 2 Laat de gelatine in ruim koud water weken gedurende ongeveer 5 minuten.1
  • 3 Knijp de gelatine uit en los deze op met een beetje water op een zacht vuur (niet koken).1
  • 4 Roer de gelatine door de advocaat.1
  • 5 Klop de slagroom lobbig en meng met de advocaat. Breng naar wens op smaak met gezeefde poedersuiker.1
  • 6 Laat de mousse in de koelkast opstijven.1
  • 7 Maak de aardbeien schoon en halveer ze.1
  • 8 Halveer de gebakken krans overlangs en vul met de advocaatmousse en halve aardbeien. Bestrooi de krans voor het serveren met poedersuiker.1
  • 9 Eet smakelijk.

Krans met verse aardbeien is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Pavlova-kerstkrans met fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Hartige croissantkrans
45 min-
Bekijk recept
Paasbrood krans
65 min
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s reuzenravioli met verrassing
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept