Soezen (15 grote of 30 kleine)

10
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Water, boter, zout en suiker aan de kook brengen.
  • 2 Van het vuur nemen en alle bloem ineens inwerpen, flink roeren en steeds roerend terug op het vuur brengen tot het deeg een bol vormt en los komt van de boorden van de pan.
  • 3 Het deeg niet langer verwarmen dan nodig is of de vetstof wordt niet meer vastgehouden.
  • 4 Van het vuur nemen, wat laten afkoelen, er een ei bijvoegen, de massa goed kloppen met een houten lepel en dan pas het volgend ei inbrengen.
  • 5 Het laatste ei in een tas klutsen en er in delen onder kloppen.
  • 6 Wanneer het deeg in een punt van de lepel afdruipt, dan is er voldoende ei onder het deeg geklopt.
  • 7 Bakpoeder bijvoegen.
  • 8 Nog enkele minuten duchtig kloppen om lucht in het deeg te brengen.
  • 9 Bakpapier op de ovenplaat leggen.1
  • 0 Schep voor kleine soesjes het deeg in een spuitzak (of met 2 lepels) voor grotere soezen.1
  • 1 Soezendeeg zet fel uit tijdens het bakken (laat wat ruimte tussen elke soes).1
  • 2 Bak de soezen gedurende 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C.1
  • 3 Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.1
  • 4 Knip de kopjes van de gebakjes af, vul de soezen met room, plaats er de dekseltjes terug op en bestrooi met bloemsuiker. Naar keuze kan je nog stukjes fruit en/of gesuikerde slagroom als vulsel gebruiken.1
  • 5 Eet smakelijk.

Soezen (15 grote of 30 kleine) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept
Zelfgemaakte soesjes
75 min -
Bekijk recept
Profiteroletaart
2 uur-
Bekijk recept