chocolademousse

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De room samen met 75 gr. kristalsuiker half opkloppen en in de koelkast plaatsen.
  • 2 Het ei en de 3 eidooiers in een steelpannetje doen, lichtjes losmaken,de andere 75 gr. kristalsuiker bijvoegen en op een middelhoog vuur opkloppen(mag met de kloppertjes van de mixer)tot je een lauw witachtig mengsel bekomt.
  • 3 De fondantchocolade laten smelten.
  • 4 Ondertussen de room samen met de opgeklopte eieren mengen met een garde.
  • 5 De gesmolten fondantchocolade bijvoegen en tot een mooie egale massa mengen(met een garde).
  • 6 In de koelkast of als het vlug moet gaan in de vriezer zetten om op te stijven.
  • 7 Daarna met een spuitzak in potjes doen of gebruiken voor één of andere chocoladetaart.
  • 8 Is in een afgesloten pot wel zo'n 10 dagen houdbaar,
  • 9 Is ook lekker op de boterham zoals mijn vrouw en kinderen vinden1
  • 0 succes en smakelijk

chocolademousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept