Zoek
pannenkoeken
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 gr bloem
snufje zout
2 pc eieren
6 dl Melk
2 pakjes vanillesuiker
Bereiding
1
1 Doe de bloem en zout in de mengkom. Voeg het ei en een
2
kwart van de melk toe. Meng met de Ballongarde op stand 1
3
glad. Meng de overgebleven melk er geleidelijk door tot een
4
glad beslag.
5
2 Schenk in een kan, dek af en laat 30 minuten staan zodat
6
de zetmeelgranen kunnen opzwellen en zachter worden en
7
een lichter beslag geven.
8
3 Verhit een minimale hoeveelheid olie in een koekenpan van
9
20 cm doorsnee met dikke bodem of een pannenkoekenpan.1
0
Schenk er net genoeg beslag in om de bodem van de pan1
1
met een dunne laag te bedekken. Draai de pan rond zodat1
2
de hele bodem bedekt is.1
3
4 Bak ongeveer 1 minuut op een middelhoog vuur totdat de1
4
pannenkoek goudbruin is. Draai of gooi de pannenkoek om,1
5
bak nog 30 seconden of totdat deze goudbruin is.1
6
5 Leg op een bord. Herhaal met het overgebleven beslag tot1
7
er 8 pannenkoeken zijn gebakken, die u boven op elkaar1
8
stapelt met een vel vetvrij papier ertussen. Houd de1
9
pannenkoeken, als u ze direct serveert, in de oven warm2
0
terwijl u de rest bereidt.
pannenkoeken is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept