Koffietulband

10
65 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
  • 2
    - verwarm de oven voor op 170°C
  • 3
    - klop met een mixer de boter en de basterdsuiker en een mesput zout licht en luchtig
  • 4
    - voeg 1 na 1 de eieren toe
  • 5
    - mix de oploskoffie erdoor
  • 6
    - zeef de bloem met het bakpoeder en klop het luchtig door het beslag
  • 7
    - roer op het laatste moment de melk erdoor
  • 8
    - schep het beslag in de vorm, zet deze in het midden van de oven en bak in 40-45min goudbruin en gaar
  • 9
    - neem uit de oven en laat ca 15min rusten1
  • 0
    - leg een borde omgekeerd op de tulband en keer deze om zodat de cake uit de vorm komt, laat volledig afkoelen1
  • 1
    - mix de mascarpone met de espresso, de kaneel en de poedersuiker1
  • 2
    - snijd de cake horizontaal doormidden, verdeel de mascarpone over de onderste helft en zet de bovenkant er weer op1
  • 3
    - bestrooi met poedersuiker

Koffietulband is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koffietulband
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffietulband
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Koffietulband
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffietulband
50 min Nagerecht
Bekijk recept