Zoek
Gevulde soezen
45 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
35 g Solo in kleine blokjes
1.25 dl water
90 g gezeefde bloem
2 eieren
2 dl room
bloemsuiker
1 vanillestokje
100 g pure chocolade
Bereiding
1
Doe de Solo in een pan en voeg er het water aan toe.
2
Roer op een laag vuur tot de Solo smelt.
3
Haal van het vuur en voeg de bloem toe. Roer alles tot een glad beslag.
4
Zet de pan weer op het vuur. Klop het beslag 2 minuten tot het aan de zijkanten loskomt van de pan.
5
Haal van het vuur en giet het beslag in een andere kom. Laat 5 minuten afkoelen.
6
Voeg de eieren één voor één toe en roer goed tot een glanzend mengsel.
7
Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit bolletjes zo groot als noten op een ovenschaal met bakpapier.
8
Bak de soezen ongeveer 20 minuten op 180 °C tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen.
9
Klop de room samen met de bloemsuiker en de zaadjes van het vanillestokje tot slagroom.1
0
Maak een gaatje in de soezen en spuit er de vanilleroom in.1
1
Smelt de chocolade en dip er de bovenkant van de soezen in.1
2
Laat afkoelen en dien op.
Gevulde soezen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min
Gebak
Bekijk recept
Zelfgemaakte soesjes
75 min -
Bekijk recept
Profiteroletaart
2 uur-
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept