Crème brûlée met peperkoek

4
80 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit met de punt van een mes.
  • 2 Breng de light room en een scheutje Solo Vloeibaar in een pan aan de kook, samen met 30 g bloemsuiker en de vanillezaadjes. Haal het mengsel van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen.
  • 3 Doe de eierdooiers in een kom en klop stevig met een garde. Voeg geleidelijk 30 g bloemsuiker toe tot de eieren een witachtig en schuimig lint vormen.
  • 4 Mix de peperkoek en voeg toe. Doe het mengsel in de ovenschaaltjes en laat 35 minuten bakken op 100 °C. Laat afkoelen.
  • 5 Strooi er de bruine suiker over en laat 1 minuut kleuren onder de grill.
  • 6 Laat de crème brûlée 20 minuten afkoelen voor het opdienen. Anders is het Catalaanse crème.

Crème brûlée met peperkoek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept