Champignonvlaai

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer de gist glad met lauwe melk.
  • 2 Doe de bloem en het zout in een kom en giet in een kuiltje de gist en de eidooier met een deel van het eiwit.
  • 3 Giet in tweede kuiltje de gesmolten, maar vooral niet hete boter en kneed net zo lang, tot het deeg van de kom loslaat. Laat het afgedekt ongeveer 1 uur op een warme plaats rijzen.
  • 4 Fruit intussen de in schijfjes gesneden champignons in de boter tot ze zacht zijn. Voeg de met melk gladgeroerde bloem toe en de rest van de melk en breng de massa onder roeren aan de kook. Laat het nog enkele minuten zacht doorkoken tot de vulling dik en gaar is, doe er de fijngesneden ansjovisfilets bij (bewaar er een paar voor de garnering).
  • 5 Rol het gerezen deeg uit tot een dunne lap en doe ze in de ingevette vorm, druk de randen goed aan, bestrijk de vlaai met het overgehouden losgeklopte eiwit en bak ze in de oven op 220°C goudbruin en gaar.
  • 6 Doe er dan de vulling in en laat de vlaai nog 5 minuten in de oven.
  • 7 Garneer ze met ansjovisjes en ringen groene paprika.
  • 8 Eet smakelijk.

Champignonvlaai is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker