- vet een springvorm van 26 cm doorsnede in en bestrooi met een laagje paneermeel"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- schil de appels, halveer ze of snijd in 4 indien ze wat groter zijn"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- verwijder de klokhuizen"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- kerf de appels aan de bolle kant in met een vork en besprenkel met citroensap"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- roer 125gr boter, 100gr suiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een crème"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- roer er de eieren een voor een doorheen"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- zeef en meng de bloem en het bakpoeder en roer de mengeling afgewisseld met de melk in porties door de crème tot een mooi egaal deeg"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- verdeel het deeg over de vorm"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- leg de appels met de bolle, ingekerfde kant naar boven op het deeg"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- bak de taart in een voorverwarmde oven van 150°C in ca 30 min goudbruin"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- hak de walnoten grof"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- verhit 75g suiker in een verwarmde pan zonder olie tot hij karameliseert"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- haal de pan van het vuur en roer de overgebleven 35gr boter door de suiker"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- roer vervolgens de calvados er beetje bij beetje doorheen"},{"@type":"HowToStep","text":"15.
- zet de pan weer op een laag vuur en blijf zachtjes roeren tot het mengsel egaal is"},{"@type":"HowToStep","text":"16.
- neemde pan weer van het vuur en roer de walnoten door de vloeistof"},{"@type":"HowToStep","text":"17.
- verdeel het vervolgens onmiddellijk over de taart en laat die nog eens 10 min doorbakken op dezelfde temperatuur"}],"recipeYield":"12 "}