Zoek
geraardsbergse mattentaart(lekker zenne)
4
70 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
5 dl melk
400 gr bladerdeeg
15 gr echte boter
4 st eidooiers
1,5 l karnemelk
100 gr basterdsuiker
1 st eiwit
50 a 60 gr gemalen amandelen
Bereiding
1
brneg de melk aan de kook en voeg dan de koude karnemelk toe
2
laat de melk enkele uren staanen giet het stremsel dan door een theedoek en laat in een koelkast een nacht uitlekken
3
neem een aantal taartvormpjes van ongeveer 8 cm en beboter ze en bestrooi met wat bleom
4
rol het bladerdeeg uit in even aantal stukken, de helft ter grootte van de vormpjes en de andere helft met een iets grotere vorm
5
bekleed de vormpjes met het bladerdeeg , druk aan en prik er met een vork gaatjes in,
6
roer het stremsel door een zeef en meng de vier eidooiers, suiker beetje zout en gemalen amandelen door
7
klop eiwit stijf en spatel door
8
vul de deegvormpjes nu en leg dan de rest van bladerdeeg over de taartvormpjes en druk randen stevig aan
9
knip in midden een sterretje in het deeg en bestrijk met losgklopt ei1
0
laat gedurende half uurtje in voorverwarmde oven op 180 ° bakken1
1
o zo lekker!!!
geraardsbergse mattentaart(lekker zenne) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Echte Geraardsbergse mattentaartjes
75 min
Nagerecht
Bekijk recept