geraardsbergse mattentaart(lekker zenne)

4
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 brneg de melk aan de kook en voeg dan de koude karnemelk toe
  • 2 laat de melk enkele uren staanen giet het stremsel dan door een theedoek en laat in een koelkast een nacht uitlekken
  • 3 neem een aantal taartvormpjes van ongeveer 8 cm en beboter ze en bestrooi met wat bleom
  • 4 rol het bladerdeeg uit in even aantal stukken, de helft ter grootte van de vormpjes en de andere helft met een iets grotere vorm
  • 5 bekleed de vormpjes met het bladerdeeg , druk aan en prik er met een vork gaatjes in,
  • 6 roer het stremsel door een zeef en meng de vier eidooiers, suiker beetje zout en gemalen amandelen door
  • 7 klop eiwit stijf en spatel door
  • 8 vul de deegvormpjes nu en leg dan de rest van bladerdeeg over de taartvormpjes en druk randen stevig aan
  • 9 knip in midden een sterretje in het deeg en bestrijk met losgklopt ei1
  • 0 laat gedurende half uurtje in voorverwarmde oven op 180 ° bakken1
  • 1 o zo lekker!!!

geraardsbergse mattentaart(lekker zenne) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Echte Geraardsbergse mattentaartjes
75 min Nagerecht
Bekijk recept