1 Leg de velletjes bladerdeeg op elkaar, rol ze uit en bekleed de bakvorm ermee. Snij het overhangende deeg eraf. Zet in de koelkast, terwijl je de vulling maakt.
2 Borstel de citroen af onder een hete kraan, rasp de schil en pers de citroen uit.
3 Verwarm de oven voor op 220°C.
4 Doe 3 eieren en 2 eierdooiers in een kom (bewaar de 2 eiwitten). Klop de eieren samen met 75 g suiker en een mespuntje zout zo’n 5 minuten op met een mixer.
5 Klop er vervolgens de citroenrasp, het citroensap en de slagroom door.
6 Schep deze vulling op het bladerdeeg in de bakvorm en zet de taart onder in de voorverwarmde oven. Verlaag na 10 minuten de temperatuur tot 180°C.
7 Neem de taart na 40 minuten uit de oven en verlaag de temperatuur tot 150°C.
8 Klop de 2 resterende eiwitten met een mespunt zout stijf en klop er, lepel voor lepel, de resterende 100 g suiker door. Blijf kloppen totdat het eiwit glanst en goed stijf is.
9 Verdeel de meringue met behulp van een spatel over de nog warme taart, en zet die 40 minuten in het midden van de oven tot het schuim droog en licht gekleurd is.