1 Zeef de bloem in een kom en strooi de suiker erover. Verwarm het water op tot ze lauw is en los de gist er in op. Verwarm de melk voeg deze onder mengen toe aan het bloem, vervolgens het water. Zet de boter op een héél zacht vuur zodat ze langzaam kan smelten zonder te bruinen, als alternatief kun je deze voor korte tijd op de laagste stand in de microgolf plaatsen. Splits de eieren en voeg het eigeel toe aan het deeg alsook de vloeibare boter. Klop het eiwit op en voeg toe. Meng goed en voeg als laatste het zout toe en meng nog even door.
2 Laat het deeg op een warme maar tochvrije plaats gedurende een half uurtje rijzen, het deeg zal in volume nagenoeg verdubbelen.
3 Door het aanwezige vetstof in het deeg is het niet nodig om je wafelijzer in te vetten. Giet het deeg gelijkmatig op het ijzer, sluit het en keer direct om. Laat het de voorziene tijd bakken (meestal rond de 4 minuten) en haal de wafels uit met een wafelvork.