2 Doe 125 g boter samen met 90 g suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot.
3 Start de keukenrobot op een matige snelheid.
4 Haal de zaadjes uit een vanillestokje en doe ze erbij.
5 Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.
6 Meng verder tot een homogene massa.
7 Doe er 125 g bloem bij.
8 Kneed even verder op medium snelheid en doe er nog eens 125 g bloem bij.
9 Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot.1
0 Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.1
1 Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.1
2 Laat het deeg voor een uur in de koelkast rusten.1
3 Rol het deeg uit tot een dunne lap en bedek er vervolgens de bodem en de randen van de springvorm mee. 1
4 de vulling:1
5 Snijd een vanillestokje overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit.1
6 Meng in een kookpot de melk met 80 g boter, de huls van de vanillestok en de vanillezaadjes. Voeg ook het kopje sterke koffie toe en verhit het mengsel zonder het aan de kook te brengen.1
7 Breek 4 eieren en scheid de eigelen en het eiwit. Klop de eigelen en 200 g suiker met een garde op tot een bleke massa. Doe 80 g bloem bij het mengsel en roer dit grondig tot een beslag.1
8 Vis de vanillestok uit de warme melk en giet deze bij het beslag.1
9 Roer tot het mengsel sterk is afgekoeld. 2
0 Verwarm de oven voor op 180°C. Voeg de plattekaas toe aan het beslag en meng goed.Klop de 4 eiwitten op tot stevig schuim en spatel dit voorzichtig onder het beslag. Zo wordt je beslag luchtiger. Giet het taartbeslag in de springvorm en bak de taart gedurende 1 uur op 180°C. Laat de taart volledig afkoelen vooraleer je ze uit de vorm haalt. Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €2 per persoon.
Jeroen Meus - Kaastaart met koffie-aroma is een recept van Solo Open Kitchen