1 CAKE - smelt de boter in een steelpannetje - doe de suiker en de eieren in een kom en mix tot het schuimig wordt - giet de gesmolten boter hierbij en roer door met een garde - voeg de bloem toe en roer door - doe het bicarbonaat bij het amandelpoeder, roer even door en voeg bij het deeg - doe de amandelessence erbij en roer nog even zachtjes door met een garde - beboter en bebloem de cakevorm en giet het deeg erin - zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 40 min - haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen CHOCOLADEGLAZUUR - smelt de chocolade samen met de room in een steelpannetje op een zacht vuurtje, terwijl je goed blijft roeren - wanneer de chocolade gesmolten is, voeg dan de suiker en glucose toe - doe de boter erbij en roer goed door - giet de chocoladeglazuur over de cake en laat afkoelen
2 Tips
3 CAKE Laat de boter volledig smelten Gebruik meer eieren en minder amandelpoeder Klop de eieren goed luchtig CHOCOLADEGLAZUUR Smelt de chocolade samen met de room op een zacht vuur Geen bruine suiker gebruiken, wel witte kristalsuiker
PH SOS Piet - Amandelcake met chocoladeglazuur is een recept van Solo Open Kitchen