Zoek
Chocoladerol met vulling van room en krieken
6
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 gr boter
2 eieren
100 gr bloem
110 gr suiker
2 el warm water
3 el cacaopoeder
3 kl vanille-essence
200 ml room
3 el kriekenconftuur
250 gr ontpitte krieken
chocoladeschilfers
bloemsuiker
bakplaat van 20op30 cm
Bereiding
1
Voor de chocoladerol:
2
Meng de eieren, suiker en boter(zachte) onder elkaar.
3
Voeg daarbij de bloem en het cacaopoeder aan toe en als laatste de vanille-essence en het warme water.
4
Klop goed gedurende 1minuut.
5
Vul de bakplaat met het beslag en zet dit gedurende 8minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
6
Als de cake gereed is, laat dan 1minuut afkoelen in het bakblik en stort het daarna op een met bloemsuiker bestrooid bakpapier.
7
Rol het deeg op met het bakpapier binnenin en laat afkoelen onder een vochtige handdoek.
8
Voor de vulling:
9
Klop de room op en meng nadien de kriekenconfituur hieronder.1
0
Als de cake is afgekoeld, rol hem dan open en vul het met het mengsel en de ontpitte krieken.1
1
Rol hem nadien terug op en werk af met bloemsuiker en chocoladeschilfers.1
2
Je kan ook andere fruitsoorten gebruiken ipv krieken, neem dan telkens de confituur van de fruitsoort die je gekozen hebt.
Chocoladerol met vulling van room en krieken is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kriekensoep met rode wijn en gember
35 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept
Chocoladerol met aardbeien
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-espressorol
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladerol
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladerol met advocaatroom.
0 min
Bekijk recept