2 Meng de bloem en de suiker in een kom, snijd de Solo in kleine blokjes en werk ze door het mengsel van bloem en suiker tot een kruimelig deeg bekomen is. Werk de eieren erdoor om een stevig deeg te bekomen. Verpak het deeg in plastic folie en leg het een half uur in de koelkast.
3 Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2 mm. Beleg de taartvorm met het deeg. Doorprik het deeg met een vork en leg er een vel bakpapier in, vul met erwten of bonen om het deeg blind te bakken.
4 Verwarm de oven voor op 180°C en bak het deeg ± 10 tot 15 min. Verwijder de bakbonen en bakpapier en bak nog 5 min verder tot het deeg mooi goudbruin gekleurd is.
5 Laat de taartbodem afkoelen op een rooster.
6Voorbereiding van de taart
7 Verwarm de oven voor op 175°C.
8 Maak de vulling. Meng de eieren en de pompoenpuree, voeg de suiker, room light room, kaneelpoeder en gehakte walnoten toe. Vul de taartvorm met de pompoencrème.
9 Bak de taart ongeveer 30 à 40 minuten op 175°C tot de vulling enkel nog in het midden licht vloeibaar is. Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster, de taartvulling zal nu verder stollen. 1
0 Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi de taart met griessuiker, brand ze met een gasbrander lichtjes af zoals voor een crème brûlée of zet zo nog kort onder de grill op 220°C. 1