Cake treintje

10
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de cake:
  • 2 De boter op het vuur glad roeren (niet laten smelten), van het vuur nemen en verder wit kloppen.
  • 3 Voeg daarna de suiker toe en verder luchtig kloppen.
  • 4 De eieren ondermengen (je mag het eiwit ook scheiden en het opgeklopt eiwit op het laatst onderspatelen).
  • 5 De bloem en de bakpoeder samen ziften en onder het beslag spatelen.
  • 6 Boter een vorm in, liefst rechthoekig voor weinig afval, en bestrooi de vorm met bloem.
  • 7 Afmetingen vorm LxBxH= 24cm x 13cm x 6cm.
  • 8 Doe het beslag in de vorm.
  • 9 Afbakken in een oven op 180°C gedurende 45 minuten, kan variëren vanwege type oven.1
  • 0 Laat na het bakken de cake zachtjes afkoelen alvorens uit de vorm te halen.1
  • 1 Voor de afwerking:1
  • 2 Snijd de cake in plakjes en vorm het locomotiefje en de wagonnetjes hiermee.1
  • 3 Laat de chocolade smelten au bain-marie.1
  • 4 Het locomotiefje kan eventueel samengesteld worden door enkel plakjes met wat gesmolten chocolade aan mekaar te kleven.1
  • 5 Vorm een spoor met mikadostokjes (eetbare koekjesà en bevestig ze aan mekaar met gesmolten chocolade).1
  • 6 Smeer de wagonnetjes en locomotiefje in met de gesmolten chocolade.1
  • 7 Plaats ze vervolgens op het spoor en verbind de wagonnetjes onderling met mikadostokjes.1
  • 8 Gebruik ronde koekjes of hosties voor de wielen en plak deze met gesmolten chocolade tegen het treinstel.1
  • 9 Versier de trein nu verder met wat snoepjes naar vrije keuze.2
  • 0 PLaats het treintje in een koelere ruimte om de chocolade te drogen.

Cake treintje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept