Zoek
Cake treintje
10
90 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g vetstof
250 g griessuiker
5 stuks eieren
300 g bloem
5 g bakpoeder
200 g pure chocolade
Bereiding
1
Voor de cake:
2
De boter op het vuur glad roeren (niet laten smelten), van het vuur nemen en verder wit kloppen.
3
Voeg daarna de suiker toe en verder luchtig kloppen.
4
De eieren ondermengen (je mag het eiwit ook scheiden en het opgeklopt eiwit op het laatst onderspatelen).
5
De bloem en de bakpoeder samen ziften en onder het beslag spatelen.
6
Boter een vorm in, liefst rechthoekig voor weinig afval, en bestrooi de vorm met bloem.
7
Afmetingen vorm LxBxH= 24cm x 13cm x 6cm.
8
Doe het beslag in de vorm.
9
Afbakken in een oven op 180°C gedurende 45 minuten, kan variëren vanwege type oven.1
0
Laat na het bakken de cake zachtjes afkoelen alvorens uit de vorm te halen.1
1
Voor de afwerking:1
2
Snijd de cake in plakjes en vorm het locomotiefje en de wagonnetjes hiermee.1
3
Laat de chocolade smelten au bain-marie.1
4
Het locomotiefje kan eventueel samengesteld worden door enkel plakjes met wat gesmolten chocolade aan mekaar te kleven.1
5
Vorm een spoor met mikadostokjes (eetbare koekjesà en bevestig ze aan mekaar met gesmolten chocolade).1
6
Smeer de wagonnetjes en locomotiefje in met de gesmolten chocolade.1
7
Plaats ze vervolgens op het spoor en verbind de wagonnetjes onderling met mikadostokjes.1
8
Gebruik ronde koekjes of hosties voor de wielen en plak deze met gesmolten chocolade tegen het treinstel.1
9
Versier de trein nu verder met wat snoepjes naar vrije keuze.2
0
PLaats het treintje in een koelere ruimte om de chocolade te drogen.
Cake treintje is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladetoetje
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept