Zoek
clafoutis met appelen
4
50 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg appelen
150 g tarwebloem
135 g boter solo
110 g suiker
5 el melk
5 eieren
5 zakjes vanillesuiker
3/4 zakje bakpoeder
Bereiding
1
Bloem, suikers en bakpoeder mengen.
2
Kuiltje maken in de bloem voor de eieren en de melk.
3
Boter smelten (microgolf 1 min 30).
4
Met een borsteltje de bakvorm in boteren.
5
Met bloem bestrooien.
6
De rest van de boter bij het deeg doen.
7
Appelen schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
8
Onder het deeg mengen en in de vorm storten.
9
Bakken in een oven op 180°C gedurende 40 min.1
0
De oven voorverwarmen is niet nodig, maar het mag.
clafoutis met appelen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Groen sapje
5 min
Snack
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min
Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min
Nagerecht
Bekijk recept