1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in de taartvorm en doorprik met een vork. Leg een stuk bakpapier op het bladerdeeg en vul de vorm met maïs of gedroogde spliterwten of zet een andere taartvorm in de vorig taartvorm, dit om het bladerdeeg te kunnen "blind bakken". Laat afkoelen en haal de mais of... uit de taartvorm.
2 Maak de banketbakkersroom door de melk aan de kook te brengen. Klop de eieren samen met de suiker, vanillesuiker, de bloem en vanillebloem luchtig op. Giet er de kokende melk op en doe dit alles terug in de kookpot en laat nog eens goed doorkoken. Klop de banketbakkersroom tijdens het afkoelen af en toe nog eens op.
3 Vul de taartbodem met de banketbakkersroom en leg hierop de in fijne schijfjes gesneden appels. Bak de taart vervolgens nog een 20 min. in een oven op 200 °C.
4 Bestrijk de appeltaart na afkoelen met de warme abrikozenconfituur.