Appeltaart ( grootmoeders wijze )

8
75 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 graden
  • 2 Maak deeg door Bloem, Boter, Suiker en Eieren goed door elkaar te kneden
  • 3 Laat het deeg even rusten
  • 4 Schil de Appels en haal de klokhuizen eruit.
  • 5 Snijd de Appels in blokjes en meng ze met de eetlepel Suiker en de Kaneelpoeder.
  • 6 Rol het deeg uit en leg het in een beboterde taartvorm ( 24 cm ) en ( laat een beetje deeg achter om bovenop te gebruiken )
  • 7 Schep de Appelvulling hierin en druk het een beetje aan
  • 8 Gebruik het restje deeg en maak een raster bovenop de vulling ( zie foto )
  • 9 Bak de taart in een voorverwarmde oven, 50 minuten, tot gaar en goudbruin1
  • 0 Tip: Serveer met een bolletje vanille- of slagroom ijs, beetje slagroom en eventueel wat warme vanillesaus

Appeltaart ( grootmoeders wijze ) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept