Stroopwafel appeltaart

10
95 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven verwarmen op 170 C.
  • 2 LET OP DEEG MOET 1 UUR IN DE KOELKAST RUSTEN.
  • 3 De boter in stukjes snijden en met suiker, bloem en het ei samen kneden tot een mooi glad deeg,ca 10 min. Dit iets plat drukken en 1 uur afgedekt in de koelkast plaatsen.Intussen het bakblik invetten met boter en bestuiven met de bloem.Appels schillen (klokhuis verwijderen), in stukjes snijden en met citroensap,stroop, suiker, kaneel en beschuitkruim mengen.Het deeg uitrollen tussen 2 stukken plastic folie en met ongeveer de helft de bodem en zijkanten van het bakblik bekleden.De appel massa er in scheppen en met de rest van het deeg de bovenkant bedekken( een beetje deeg over houden voor versiering).De rand goed aan drukken en enkele gaatjes in de bovenkant van het deeg prikken zodat de hete lucht kan ontsnappen en met het restje deeg versiering op de rand aanbrengen.Dan de bovenkant van de appeltaart bestrooien met de in stukjes gesneden stroopwafels en de taart ca 35 min bakken.Laat minstens 1 uur in de vorm afkoelen, tot ze stevig aanvoelt.Snijd er mooie punten van.
  • 4 .Materialen
  • 5 Flinke springvorm

Stroopwafel appeltaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept
Homemade stroopwafels
Bekijk recept
Knisper-koekjesvla
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuim ijstaart
20 min + 5 uur in de vriezer - Nagerecht
Bekijk recept