Italiaanse cake met appels, walnoten

8
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • 2 Bestrooi en cakevorm van ca 24 cm met gemalen walnoten, nadat deze goed is ingevet.
  • 3 Schil de appels en maak er plakjes van.
  • 4 Meng de citroen en de geraspte schil met de appelplakjes.Klop van de eieren de vanille essence en de suiker een romig mengsel en voeg dan de gesmolten boter toe met bakpoeder melk en de bloem.Schenk 1/3 deel van het verkregen beslag in de vorm en leg er 1/3 deel van de appels en de pijnboompitjes en rozijnen op.
  • 5 Herhaal dit, totdat alles op is maar eindig met een laag appels. Strooi er de suiker( 3 el )en het kaneel over en bak in 55 min gaar.
  • 6 Laat het gebak een 15 min afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  • 7 Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Italiaanse cake met appels, walnoten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept