Havermoutkoekjes

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C en bedek alvast 2 bakplaten met bakpapier. Dit recept is bedoeld voor ongeveer 30 koekjes.
  • 2 Meng de havermout met de bloem, de suiker, de melkpoeder en het gemalen kokospoeder en roer goed. Maak in dit mengsel een kuiltje.
  • 3 Verwarm de honing en 1 eetlepel warm water in een kleine pan en laat hierin de boter zachtjes smelten boven een laag vuur.
  • 4 Giet het botermengsel in het kuiltje en meng/kneed alles goed.
  • 5 Rol balletjes van eetlepels deeg. Leg ze op redelijke afstand van elkaar. Een grote bakplaat heeft plaats voor max. 16 koekjes, een kleine bakplaat gebruikt men beter per 9 koekjes.
  • 6 Bak af in de oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 12 min.
  • 7 Laat ze nadien nog minstens 5 minuten afkoelen voordat u ze weglegt.

Havermoutkoekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Havermoutkoekjes
65 min-
Bekijk recept
Havermoutkoekjes met rozemarijn
10 min Gebak
Bekijk recept
Schotse Havermoutkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Havermoutkoekjes (EGA)
10-20 min -
Bekijk recept

Havermoutkoekjes
65 min-
Bekijk recept
Havermoutkoekjes met rozemarijn
10 min Gebak
Bekijk recept
Schotse Havermoutkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Havermoutkoekjes (EGA)
10-20 min -
Bekijk recept