0 Hak de stroop wafels klein in de keuken machine. 1
1 Op laag vuur de boter smelten en de stroopwafelkruimels toevoegen samen met de amandel likeur goed door roeren en van het vuur halen.1
2 Bekleed de springvorm met vetvrij bakpapier en vet de zijkanten goed in. 1
3 Doe het stroopwafelmengsel in de bakvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.1
4 Snij de overige stroopwafels door de helft en druk ze met de platte kant 1
5 naar onder tegen de rand van de springvorm. 1
6 Breek de overige stroopwafels in stukjes. 1
7 Week de gelatine 5 min in koud water. 1
8 Verwarm de koffie met de rest van de amandellikeur zonder dat het kookt. 1
9 Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme amandel koffie.2
0 Meng het gelatinemengsel door de vanille yoghurt en spatel dan de room erdoor. Schenk de helft van dit mengsel in de springvorm op het koekmengsel. Verdeel er de stukjes stroopwafel over en dek het geheel af met de rest van het gelatine yoghurt roommengsel.Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Verwijder de rand van de vorm. Meng het cacaopoeder en het kaneelpoeder met elkaar en strooi dit over de stroopwafel tiramisu taart.Garneer eventueel met wat opgespoten slagroom vlak voor het serveren.Dien op als nagerecht.1 springvorm van 24 cm vetvrij bakpapier.WAT IS DIT LEKKER !!!!
Tiramisutaart met stroopwafeltjes is een recept van Solo Open Kitchen