Appeltaart op grootmoeders wijze

8
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor het deeg:
  • 2 Meng voorizchtig de zelfrijzende bloem, 220 gram boter, de suiker, het zout en het eigeel. Het deeg moet nog korrelig zijn en mag niet elastisch zijn.
  • 3 In de koelkast laten rusten en ondertussen de vulling maken.
  • 4 Voor de vulling:
  • 5 Appels schillen en in dunne schijfjes snijden (meteen het citroensap erover gieten, anders worden ze bruin) en mengen met de overige ingrediënten.
  • 6 Oven voorverwarmen op 155 °C (hete luchtoven).
  • 7 Bakpapier in taartvorm doen en dan invetten met de rest van de boter.
  • 8 Deeg in de taartvorm duwen (niet platrollen) en vulling erin. Afwerken met extra amandelschilfers bovenop en nog wat kaneelpoeder.
  • 9 Taart gedurende 1 uur in de oven op 155°C.1
  • 0 Eet smakelijk !

Appeltaart op grootmoeders wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept