Sesam-amandelmaantjes

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Doe de sesamzaadjes in een diep bord.
  • 3 Kneed het amandelpoeder, de suiker, het oranjebloesemwater, de Solo, de honing en de kaneel tot een soepele massa. Vorm rolletjes van 4 à 5 centimeter.
  • 4 Neem een keukenkwastje en besmeer elk rolletje met wat losgeklopt eiwit en rol ze door de sesamzaadjes. Druk de sesamzaadjes stevig aan en vorm van elk rolletje een maanvormig hoorntje (zoals een croissant).
  • 5 Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de hoorntjes op. Bak de hoorntjes een tiental minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster en serveer ze bij een dampend glaasje verse Lipton Morocco-thee.

Sesam-amandelmaantjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Shebekia (Honingkoekjes met sesam- en anijszaad)
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept