Eclairs

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Soezendeeg :
  • 2 Breng het water met zout en boter aan de kook. Voeg naast het vuur alle bloem ineens toe.
  • 3 roer goed en zet terug op het vuur tot het deeg een bol vormt
  • 4 Doe in een kom en laat even afkoelen . Klop de eieren er één voor één onder Telkens goed mengen tot glanzend deeg
  • 5 Spuit met een ongetande huls strepen deeg op een bakplaat met bakpapier
  • 6 Bak de soezen 20 à 30 minuten bij 200°
  • 7 laat afkoelen in een open oven
  • 8 Vulling:
  • 9 Eieren schuimig kloppen met suiker en vannilesuiker1
  • 0 Vannillebloem erdoor roeren1
  • 1 Melk verwarmen en bij de eieren voegen1
  • 2 Terug in de kookpot brengen en al roerend laten doorkoken op een zacht vuur1
  • 3 Laat afkoelen1
  • 4 Glazuur :1
  • 5 Room verwarmen met de suiker en over de stukjes chocolade gieten1
  • 6 Roeren tot de chocolade gesmolten is.1
  • 7 Boter en glucose erdoor roeren . Iets laten opstijven1
  • 8 Afwerking:1
  • 9 Knip de dekseltjes van de soezen en verwijder het ongebakken deeg2
  • 0 Vul de soezen met de puddingBestrijk de deksels met chocolade en laat opstijven

Eclairs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Eclairs met mousse van gerookte Ardeense forelfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eclairs met aardbeienroom
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Frambozen-eclairs met kardamon banketbakkersroom
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Eclairs met mousse van gerookte Ardeense forelfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eclairs met aardbeienroom
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Frambozen-eclairs met kardamon banketbakkersroom
45 min Nagerecht
Bekijk recept