Zoek
Eclairs
6
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
SOEZEN
100 ml water
40 gr boter
70 gr bloem
2 st eieren
snuifje zout
VULLING
500 ml melk
60 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
40 gr vanillebloem
2 st eieren
GLAZUUR
75 GR Chocolade
75 ml room
25 gr glucose (of honing)
25 gr boter
25 gr suiker
Bereiding
1
Soezendeeg :
2
Breng het water met zout en boter aan de kook. Voeg naast het vuur alle bloem ineens toe.
3
roer goed en zet terug op het vuur tot het deeg een bol vormt
4
Doe in een kom en laat even afkoelen . Klop de eieren er één voor één onder Telkens goed mengen tot glanzend deeg
5
Spuit met een ongetande huls strepen deeg op een bakplaat met bakpapier
6
Bak de soezen 20 à 30 minuten bij 200°
7
laat afkoelen in een open oven
8
Vulling:
9
Eieren schuimig kloppen met suiker en vannilesuiker1
0
Vannillebloem erdoor roeren1
1
Melk verwarmen en bij de eieren voegen1
2
Terug in de kookpot brengen en al roerend laten doorkoken op een zacht vuur1
3
Laat afkoelen1
4
Glazuur :1
5
Room verwarmen met de suiker en over de stukjes chocolade gieten1
6
Roeren tot de chocolade gesmolten is.1
7
Boter en glucose erdoor roeren . Iets laten opstijven1
8
Afwerking:1
9
Knip de dekseltjes van de soezen en verwijder het ongebakken deeg2
0
Vul de soezen met de puddingBestrijk de deksels met chocolade en laat opstijven
Eclairs is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Eclairs met mousse van gerookte Ardeense forelfilet
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Eclairs met aardbeienroom
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Frambozen-eclairs met kardamon banketbakkersroom
45 min
Nagerecht
Bekijk recept
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Eclairs met mousse van gerookte Ardeense forelfilet
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Eclairs met aardbeienroom
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Frambozen-eclairs met kardamon banketbakkersroom
45 min
Nagerecht
Bekijk recept