1 Een quiche vorm (24cm)Voorbereiding Schil de asperges met een dunschiller, snijd de harde onderkant (2-3 cm)eraf. Snijd de asperges in 3 stukken en kook ze in kokend water met zout in ca. 20 minuten gaar.Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.Voorbereiding swijze Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, Rol ze op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een lap Bekleed hiermee een ingewreven platte quiche vorm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en strooi er de helft van de kaas over.Schep hierop de goed uitgelekte asperges en de zalmsnippers. Strooi er zout, peper, het bieslook en de rest van de kaas over. Klop de eieren los met de room en zout en peper en schenk het mengsel over de vulling.Strijk ook wat van het eimengsel over de deegrand. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar.Prik met een satestokje in het midden om te controleren of het ei gestold is. Snijd de taart aan tafel in punten.
Aspergetaart met 2 kleuren asperges en zalm. is een recept van Solo Open Kitchen