Kokos-chocoladetaart

8
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Ondertussen de boter laten smelten in de micro schenkkan samen met de in stukjes gebroken chocolade op lage wattage.
  • 2 Vermeng dan suiker met vanillesuiker. En voeg bij de boter-chocolade mengeling. Doe één na één de eieren erbij. Roer telkens goed glad.
  • 3 Vermeng de bloem met het bakpoeder en de geraspte kokosnoot. Strooi bij het chocolademengsel. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  • 4 Leg bakpapier in het bakblik en schep het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak 40 minuten in het midden van de oven. Laat de koek afkoelen in de vorm. Laat de overgebleven 200 gr pure chocolade smelten samen met 2 lepels room in de microgolf, roer goed en voeg nu de kokoslikeur toe.
  • 5 Ontvorm de koek en haal voorzichtig het bakpapier weg. Bestrijk de bovenkant met de chocoladeganache. Laat afkoelen en opstijven alvorens in blokjes te verdelen.
  • 6 Smakelijk !

Kokos-chocoladetaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept