Kastanjetaart

6
85 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruimeldeeg :
  • 2
    - meng boter, suiker en zout in de mengkom van de keukenrobot
  • 3
    - zet de keukenrobot op een matige snelheid
  • 4
    - voeg het ei en twee eierdooiers toe
  • 5
    - meng verder tot een homogene massa
  • 6
    - voeg nu ongeveer de helft van de bloem erbij
  • 7
    - laat de keukenrobot eventjes verder kneden en doe er dan de rest van de bloem bij
  • 8
    - laat de keukenrobot zijn werk doen tot het deeg vaster wordt en precies een bolletje vormt
  • 9
    - haal het nu uit de keukenrobot en kneed even verder met de handen 1
  • 0
    - voeg het amandelpoeder toe1
  • 1
    - laat het deeg nu een uur in de koelkast rusten1
  • 2 Kastanjevulling :1
  • 3
    - bak een met kruimeldeeg bekleedde bakvorm ongeveer 10 minuten blind in de oven 1
  • 4
    - smelt de boter en kastanjepuree in een bain-marie 1
  • 5
    - houd dit warm 1
  • 6
    - klop de suiker, twee eierdooiers en één heel ei tot een gladde emulsie met een spatel1
  • 7
    - vermeng de twee substanties voorzichtig onder elkaar1
  • 8
    - giet dit in de gebakken taartbodem 1
  • 9
    - laat een tiental minuten bakken op 180 °C2
  • 0
    - laat de taart afkoelen en versier met wat poedersuiker - serveer de taart vergezeld van een bolletje vanille-ijs

Kastanjetaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-kastanjetaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kastanjetaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kastanjetaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kastanjetaart Met Rum En Chocolade
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Chocolade-kastanjetaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kastanjetaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kastanjetaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kastanjetaart Met Rum En Chocolade
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept